Σωματικό Θέατρο και Φωνή

Ερευνώντας την διαλεκτική λειτουργία του σώματος-μυαλού του περφόρμερ
στο ‘εδώ και τώρα’ της δράσης του ensemble γκρουπ.

Η πράξη του Σωματικού Θεάτρου ενεργοποιεί ταυτόχρονα την σύνδεση ‘σώμα – μυαλό’ (bodymind) του περφόρμερ σε μια συνεχόμενη ροή αλληλεπίδρασης με όλα τα μέλη του ensemble – ομάδας.

Συνδυάζοντας πρακτικές Σωματικού θεάτρου και δομημένους αυτοσχεδιασμούς καλλιεργούμε την ζωντανή παρουσία του περφόρμερ στο‘εδώ και τώρα’ της δράσης με την ανακάλυψη των σωματικών του εργαλείων, την απελευθέρωση από την φόρμα, την ενεργοποίηση της ενστικτώδους επικοινωνίας και την προσοχή στην λεπτομέρεια της εκφραστικής διαδικασίας, την αναδιαμόρφωση της λειτουργικής σχέσης σώματος-μυαλού, στην κατανόηση της σχέσης ερεθίσματος-αντίδρασης.

Η Φωνητική πρακτική ενεργοποιεί την οργανική σύνδεση με του σώματος με την φωνή μας, της κίνησης με τον ήχο, την μεταφορά της εσωτερικής μας δόνησης σε εξωτερικό ηχητικό ερέθισμα. Προωθεί μία συνεχής εσωτερική διάδραση μεταξύ ‘έσω’ και ‘έξω’ ερεθισμάτων προς την ελεύθερη ροή του ήχου στον χώρο.

Η κινησιολογική – φωνητική εκπαίδευση επικεντρώνεται στα εξής:

  • Πρακτική μελέτη και αναδιοργάνωση της αντιληπτικής διαδικασίας της σωματικής ανταπόκρισης – έκφρασης.
  • άμεση σύνδεση και ενεργοποίηση σώματος – φωνής, ερεθίσματος- αντίδρασης.
  • αβίαστη, ρευστή σωματική και φωνητική έκφραση με στόχο ένα ανοιχτό, άμεσο, χωρίς εμπόδια σώμα του περφόρμερ, ευαντιδραστικότητα.
  • κινησιολογικός & φωνητικός αυτοσχεδιασμός σε ζευγάρια και μικρά ή μεγάλα γκρουπ.
  • Χτίσιμο αυτοσχεδιαστικών solo performance.

Η Αλίκη Δουρμάζερ βασίζει την διδασκαλία της στις αρχές του ‘Ensemble Σωματικού Θεάτρου’ σε συνδυασμό με την εξερεύνηση του φωνητικού δυναμικού του performer ως ενεργητικό κομμάτι της εκφραστικής του υπόστασης.

Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, performer, χορευτές, σπουδαστές θεατρικών σχολών, εκπαιδευτικούς και σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ή να διευρύνουν το σωματικό και ηχητικό τους εκφραστικό δυναμικό.

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις φωνητικής.

Ημερομ. : Σαβ. 15 & Κυρ. 16 Φεβρουαρίου
Ώρες: 11πμ.- 5μμ.
Χώρος : Συνεργατικό στούντιο Λάθος Κίνηση, Ελευθερίας 25 (πλατεία Κουμουνδούρου),
6ος όροφος.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία:
aliki.dourmazer@yahoo.gr
6941666903